Orakels.net
Home Inspiratiekaarten Wijsheidkaarten De Maagd / Hoer

De Maagd / Hoer

De Maagd / Hoer

Voor een man vertegenwoordigt deze kaart een onweerstaanbare vrouw die zijn leven kan veranderen. Hij moet deze ideale vrouw met zijn realiteit integreren; als hij hierin niet slaagt, zal hij zijn partners in twee categorieŽn blijven indelen: maagden en hoeren. Intimiteit kan leiden tot het afbrokkelen van een ver en perfect ideaal, maar als de vrouw een ideaal blijft kan de relatie niet tot wasdom komen. De aspecten van maagd en hoer moeten verenigd worden omdat anders een pijnlijke, ongelukkige relatie het gevolg zal zijn.

Voor een vrouw is deze kaart een teken dat zij aspecten van de hoer/maagd in zichzelf moet oplossen. Ze kunnen verwijzen naar een emotionele maagd, die op een bepaald niveau altijd afgezonderd blijft. Misschien is seks wel het enige dat zij in een relatie met de ander deelt. De kaart kan ook een verwijzing zijn naar een emotionele hoer die haar identiteit, trots en kracht verkoopt.

Extra betekenissen

Niet-werkende emotionele of seksuele relaties. Voor een man, de schaduw. Voor een vrouw, de projectie van een 'geweldige man' of 'afschuwelijke man'. Onvervulde liefde. Een onbereikbaar ideaal. Een vrouwelijke spirituele gids. Psychoseksuele volledigheid.

Wat Carl Jung erover zegt:

De anima is bipolair en kan daarom het ene moment positief en het andere moment negatief lijken; nu eens oud, dan weer jong; nu eens moeder dan weer maagd; nu eens de goede fee dan weer de heks; nu eens de heilige dan weer de hoer.

'De Bron van Wijsheid' kopen?

De Bron van Wijsheid
De Bron van Wijsheid

De Bron van Wijsheid is een orakel dat geïnspireerd is op de archetypes van Carl Jung. Elke kaart toont één van de archetypen (de held, de alchemist, de wildeman etc.) die onderdeel uitmaken van je psyche/geest. Bij de geïllustreerde kaarten uit dit orakel tref je een uitgebreide boodschap die je kan helpen om inzicht te krijgen in je leven en je onderbewustzijn.

'De Bron van Wijsheid' kopen