Orakels.net
Home Orakelkaarten Chakra Wijsheid Orakel Chakra orakelkaart Volmaaktheid

Volmaaktheid - Rechtschapen Framboos


Stel dezelfde hoge eisen aan mezelf als ik aan anderen stel
Volmaaktheid

Deze kaart duidt op bescherming en een innerlijk conflict tussen er goed uit willen zien en mededogen hebben met anderen. Blijf vriendelijk en hecht je niet aan een uitkomst. Gelijk hebben en anderen laten weten dat je gelijk hebt brengt je mogelijk niet de steun waarnaar je verlangt.

Kernbegrippen:

Anderen van je vervreemden; jezelf buitengesloten voelen; volmaaktheid zoeken; naar liefde hunkeren; aanstaande transformatie

Kernwoorden:

Eigenheid, vriendschap, aanvaarding

Legende

Framboos heeft geen make-up nodig om haar prachtige gelaatstrekken te accentueren, maar toch gebruikt ze het. Ze is een perfectionist. Ze spreekt altijd de waarheid en denkt dat ze anderen helpt als ze haar waarheid met hen deelt. Hoewel opmerkingen als 'je kind heeft overgewicht' eerlijk zijn, gaan anderen haar hierom ontlopen. Eenzaam vraagt ze advies aan haar favoriete wijze, de oude vlierbes, die haar leert dat eerlijkheid zonder mildheid wreed is. Haar nieuwe kwetsbaarheid laat haar de schoonheid zien in zowel anderen als in haarzelf.

Inspiratie

Ben je te streng voor jezelf, en dus ook voor anderen? Zoek naar wat juist en goed is in je wereld, en je zult het zien.

Persoonlijk onderzoek

Waarop richt ik me op dit moment? 'Weten' wat juist is en dit anderen vertellen is misschien niet de beste manier van zijn.

Meditatie

Denk aan de mensen in je leven. Bedenk iets goeds van iedereen die in je gedachten opkomt (wie ze ook zijn en hoe je ook over hen denkt), en laat ze dan weer gaan. Deze meditatie is afgerond wanneer er geen nieuwe namen meer in je hoofd opkomen.