Orakels.net
Home Orakelkaarten Chakra Wijsheid Orakel Chakra orakelkaart Bitterzoet

Bitterzoet - Blauwe November


Een raam wordt geopend wanneer een deur zachtjes dicht gaat.
Bitterzoet

Er is een innerlijke kracht die je helpt boven je omstandigheden te staan en het juiste te doen. Het is tijd je persoonlijke belangen opzij te zetten voor het welzijn van de groep. De persoon die je aan het worden bent is tot meer in staat dan je je ooit kon voorstellen.

Kernbegrippen:

Verborgen zegeningen; blijheid getemperd door verdriet; iemand beschermen; vermogen anderen eer te bewijzen; nieuwe horizonten

Kernwoorden:

Droefheid, loslaten, volwassenheid

Legende

We vieren feest, in een tijd van rouw. Het feest is ter ere van de verjaardag van een kind. We kunnen het kind niet zeggen dat ons hart niet vreugdevol is. Als er deze dag blijmoedigheid heerst in ons huis, is er daarnaast de zwaarmoedigheid dat het kind niet ziet. God zegene je, afwezige vriend. God zegene je, jarig kind.

Inspiratie

Dat alles voorbijgaat, is onvermijdelijk. Alles wat gebeurt, zal ooit losgelaten moeten worden. Deze kaart kan ook onverwacht nieuws betekenen.

Persoonlijk onderzoek

Ouders nemen vaak moeilijke beslissingen die niet worden onderschreven door hun kinderen. Kan ik de kracht zien van de keuzes van anderen?

Meditatie

Stel je voor dat je een donkere gang inloopt. Zodra je naar binnen stapt, valt de deur achter je dicht. Misschien raak je in paniek. Na een paar tellen hoor je gelach verderop in de gang - je herkent de stemmen. Er gaat een deur open. Je hebt je bestemming bereikt. Je bent op het feest en de gasten proosten op je! Een van je vrienden staat een arm om je heen. De gang die leidt naar het licht is geen makkelijke plaats om je in te bevinden.