Orakels.net
Home Orakelkaarten Chakra Wijsheid Orakel Chakra orakelkaart Wijsheid

Wijsheid - Salie


Wijsheid is het verschil kennen tussen een berekend risico en een stommiteit..
Wijsheid

Dit is het groen van de aarde, dat wijsheid, geduld en aanvaarding brengt. Salie is perfect als je niets te bewijzen hebt, wanneer je er simpelweg voor kiest wijs te zijn. Dit is een vermogen in iedere situatie sereniteit te brengen - en dat kan nodig zijn.

Kernbegrippen:

Wijze raad; gefocuste energie; jezelf eren; bijdrage; gekozen worden; voldoening; transformatie

Kernwoorden:

Volwassenheid, rust, steun

Legende

Op een dag vraagt een jong saliestruikje zijn grootvader hoe je wijzer wordt als je ouder wordt. Zijn grootvader antwoordt: 'We moeten leren van onze fouten. Vraag je, voor je je ergens druk om maakt, af of het in de toekomst nog belangrijk zal zijn. Geniet van je huidige vorm, aangezien we op den duur allemaal veranderen.'

Inspiratie

Heb je om wijze raad gevraagd, om die vervolgens te negeren? Probeer je alles alleen te doen? Misschien komt er een oplossing van iemand die meer ervaring heeft dan jij. Blijf in het huidige gedachten niet met je op de loop gaan.

Persoonlijk onderzoek

Leef ik in overeenstemming met mijn hart - of in strijd met mijn hart? Ben ik klaar voor het leiderschap?

Meditatie

Stel je voor dat je bij een groot kampvuur staat. De Grote Dienaar komt naar je toe en zijn energie straalt je tegemoet. Hij spreekt tegen je, niet in woorden, maar met energie. Laat de wijsheid van de boodschap toe. Wanneer je de boodschap hebt ontvangen, zal de Grote Dienaar vertrekken. Wanneer je zover bent, keer dan terug naar het hier en nu. Wat was zijn boodschap?