Orakels.net
Home Orakelkaarten Chakra Wijsheid Orakel Chakra orakelkaart Bedrog

Bedrog - Kelly de Groene Draak


De uitlokker is even schuldig als de dief..
Bedrog

Merk op dat er sprake kan zijn van
manipulatie die voortkomt uit angst voor afwijzing. Er is geen sprake van kwade bedoelingen, alleen een diep verlangen gewaardeerd te warden. Deze kaart kan ook betekenen dat je zou moeten vragen om dat wat je hart verlangt, in plaats van bang te zijn voor iemands ongenoegen.

Kernbegrippen:

Dans der schaarste; begeren van bezittingen; kwetsbaar hart; eerlijk zijn tegen jezelf; anderen beschuldigen; verborgen motieven

Kernwoorden:

Zienswijze, eerlijkheid, hebzucht

Legende

Kelly de Groene Draak heeft één gigantische eikel om de winter door te komen. Eekhoorn ziet de enorme eikel en bedenkt dat hij die moet hebben, om de jaarlijkse eikelwedstrijd te winnen. Om Kelly te verleiden vult hij een mand met stenen en legt de kleine eikeltjes die hij heeft verzameld erbovenop. Kelly voelt hoe zwaar de mand is en steelt hem, waardoor Eekhoorn de achtergelaten eikel kan inpikken. Maar beide verliezen. Kelly heeft nu minder te eten en Eekhoorn wordt gediskwalificeerd voor de wedstrijd omdat hij vals heeft gespeeld.

Inspiratie

In moeilijke tijden kun je het jezelf misschien makkelijker maken door om hulp te vragen. Wees niet teleurgesteld als de hulp niet uit de hoek komt waarvan je hem had verwacht.

Persoonlijk onderzoek

Ben ik bang om de waarheid te vertellen? Hoe manipuleer ik anderen door die angst? Wat moet ik eigenlijk zeggen?

Meditatie

Met wie identificeer jij jezelf? Eekhoorn, de bedrieger; of Kelly, de hebberige Draak? Doe je ogen dicht, wie zie je voor je? Wie het ook is, vraag hem waar hij bang voor is. Luister, en vraag vervolgens de Grote Geesten om hulp. Hun begeleiding kan tijdens de meditatie komen, of later.