Orakels.net
Home Orakelkaarten Chakra Wijsheid Orakel Chakra orakelkaart Rouw

Rouw - Penelope en Pickle


Rouw is liefde die nergens heen kan.
Rouw

Pickle staat voor het sterke karakter dat bij ware liefde hoort. Deze kaart spreekt van een grote zorgzaamheid en een vermogen te helen en opnieuw lief te hebben, hoe groot de pijn ook is of
de moeilijkheden die je onder ogen moet zien. Als het tij nu ruw is, betekent dit dat er kalmere wateren volgen.

Kernbegrippen:

Rouwen; genezingsproces; iemand/iets missen; niet bang zijn voor verdriet; liefde aan de horizon

Kernwoorden:

Liefde, verbintenis; kwetsbaarheid

Legende

Penelope ontmoet Pickle, een pup, wanneer ze op de middelbare school zit. Alles doen ze samen. Wanneer vele jaren later de dag komt dat Moeder Aarde Pickle naar huis roept, sterft hij in Penelopes armen. Haar vrienden snappen er niets van en zeggen dat ze zich maar vlug over de dood van haar huisdier heen moet zetten. Penelope hield heel veel van Pickle en weet dat ze gewoon in de rouw is. De liefde die ze voor Pickle voelde is iedere seconde van verdriet waard. Wanneer ze zover is, zal ze opnieuw liefhebben.

Inspiratie

Penelope en Pickle herinneren ons eraan dat we datgene wat we kunnen laten zien, kunnen genezen. Geef jezelf de tijd; je zult weer liefhebben. Als je je pijn respecteert, zal die je leven veranderen.

Persoonlijk onderzoek

Blijf ik te lang rouwen en staat dit mijn vooruitgang in de weg? Wat zegt mijn hart?

Meditatie

Doe je ogen dicht en laat reinigend wit licht over je heen stromen. Nodig iemand die je mist uit in het licht. Voel het geluk dat dit moment je brengt. Vertel hem (of haar) hoeveel je hem mist, en laat hem het ook aan jou vertellen. Schep ruimte voor een volgend bezoek in de toekomst, als je dit wilt.