Orakels.net
Home Orakelkaarten Chakra Wijsheid Orakel Chakra orakelkaart Groei

Groei - Gras


Jouw boodschap wordt het best uitgedrukt wanneer jij volledig jezelf bent.
Groei

Deze kaart omvat persoonlijke betrokkenheid en het volgen van je hart. Het staat voor het huldigen van groei, van jezelf en anderen. Er is sprake van moed en overvloed en het vermogen pal te staan. Het is tijd te bekrachtigen wat je hart weet dat waar is.

Kernbegrippen:

Stelling nemen; je eigen waarheid leven; gebrek aan veiligheid; tegenstrijdige waarden; het goede voorbeeld geven

Kernwoorden:

Strijder, vrede, moed

Legende

Gras is opgewonden. Hij wil zijn beste vriend Onkruid vertellen dat hij homoseksueel is. Maar Onkruid reageert negatief, en dit is nog maar de eerste van vele veroordelende confrontaties. Jarenlang wordt Gras afgewezen bij sollicitaties, en zelfs wanneer hij zich wil inschrijven voor een appartement. Gras vecht voor zijn recht om te leven waar hij wil, en wint, maar kort nadat hij verhuisd is naar zijn nieuwe appartement wordt er ingebroken en wordt hij aangevallen door de inbreker. In het ziekenhuis komen zijn vrienden en familie bij elkaar en vertellen elkaar wat Gras voor hen betekent. Wanneer hij sterft bestaat zijn nalatenschap uit liefde en moed.

Inspiratie

Gras zegt 'maak je los'. Misschien is het tijd voor verandering. Bezoek een ver land, begin aan iets nieuws, leer een nieuwe vaardigheid. Maar het belangrijkste: groei.

Persoonlijk onderzoek

Wat ben ik ontgroeid? Ben ik bereid onafhankelijk te worden?

Meditatie

Zoek een vredig plekje waar je kunt luisteren naar de geluiden van buiten. Zie voor je geestesoog het gras wuiven in de wind. Stel je voor dat je over een weg loopt, wat zie je dan? Waar bevind je je? Als je wilt, kun je opschrijven wat je ziet.