Orakels.net
Home Orakelkaarten Chakra Wijsheid Orakel Chakra orakelkaart Waarneming

Waarneming - Smaragd


Het hart weet wat de ogen niet kunnen zien.
Waarneming

Smaragd biedt je een vorstelijk vermogen de dingen anders te zien - en de kans een transformatie te omarmen. Dit is een kans om rijkdom aan te trekken, als je een open hart hebt.

Kernbegrippen:

Transformatie in het hart; verandering in waarneming; het onbekende; belofte van een rijkere ervaring

Kernwoorden:

Schoonheid, groothartigheid, waardering

Legende

Een jonge prinses zwerft door haar onverzorgde tuin. Als ze zich een weg baant door het half vergane kreupelhout, vindt ze een stralende smaragd. De steen spreekt en zegt haar een oude houten deur te openen. Ze loopt een donker gangetje in en de deur valt achter haar dicht. Bang loopt ze door tot haar vingers een volgende deur voelen. Als ze die open doet ziet ze dezelfde tuin die ze net achter zich heeft gelaten; maar nu is hij prachtig, vol bloemen, vlinders en vogels. Hij is schitterend en vertrouwd.

Inspiratie

Vaak brengt onze reis ons weer terug naar waar we vandaan kwamen, en vragen we ons af waarom dingen gebeuren. Smaragd leert ons door te gaan met wat er ook voor ons ligt. Teruggaan is geen optie.

Persoonlijk onderzoek

Wat heeft er in mijn leven verzorging nodig? Hoe goed mag ik mezelf voelen?

Meditatie

Probeer je de Smaragd voor te stellen. Wanneer je hem ziet, zet hem dan in jouw `onverzorgde tuin'. Voel hoe golven van smaragdgroen licht je vullen met moed. Misschien heeft Smaragd inzichten die je kunnen helpen. Luister goed. Wanneer je klaar bent, kijk dan wat er is veranderd.