Orakels.net
Home Orakelkaarten Chakra Wijsheid Orakel Chakra orakelkaart Roddel

Roddel - Charmaine Chartreuse


Ik heb nog nooit iemand ontmoet die ik niet aardig vond.
Roddel

Deze kaart staat voor een open hart met een andere bedoeling dan liefde. Maar het kan ook het tegenovergestelde aangeven: rebellie en het ontkennen van je ware gaven. Het vermogen je hart te volgen kan op anderen onbezonnen of vreemd overkomen. Maar in werkelijkheid zou iedereen de liefhebbende openheid
van Chartreuse willen bezitten.

Kernbegrippen:

Eigenheid van anderen; naïviteit; steun voor jouw zienswijze; gebrek aan waardering; je leven revalueren.

Kernwoorden:

Vrijheid, dansen, eren.

Legende

Charmaine is excentriek en vriendelijk. Alles aan haar is onderwerp van geroddel in het stadje, van haar chartreusegroene huis tot haar liefde voor sjaaltjes. Na haar overlijden ontdekken de inwoners haar ongelofelijk gedetailleerde schilderijen van hun stadje en beseffen dat ze een geweldige kunstenares was, die liefdevol hun levens vereeuwigde. Ze zijn bedroefd dat ze haar nooit echt gekend hebben.

Inspiratie

Charmaine Chartreuse stelt dat het accepteren van verschillen het belangrijkste is. Deze kaart is een waarschuwing dat je mogelijk een waardevolle relatie zult verliezen als je niet waardeert wat je hebt.

Persoonlijk onderzoek

Charmaine wijst op vooroordelen en onbegrip. Waar verzet ik mij tegen?

Meditatie

Visualiseer iemand die jij wellicht te streng beoordeelt. Merk op hoe sterk je negatieve gevoelens zijn. Zie jezelf in één ruimte met die persoon en vertel hem (of haar) wat je leuk aan hem vindt. Als je niets meer weet te zeggen, herhaal het dan nog een keer. Je kunt deze persoon accepteren zoals hij is. Laat hem nu vertellen wat hij leuk vindt aan jou. Wanneer hij klaar is, bedank je hem voor zijn komst.