Orakels.net
Home Orakelkaarten Chakra Wijsheid Orakel Chakra orakelkaart Slachtoffer

Slachtoffer - Groene Eikel


Lk ben geen slachtoffer! lk kies ervoor te doen wat ik doe.
Slachtoffer

Om een boom te worden, moet een te planten eikel helemaal bruin zijn. Een groene eikel is een indicatie dat je mogelijk eerst moet aarden en een meer solide plan nodig hebt om te bereiken wat je wenst. Probeer je iets te creŽren voordat je er klaar voor bent?

Kernbegrippen:

Geblokkeerd voelen; anderen de schuld geven; wrok uit het verleden; jezelf iets wijs maken; potentie voor grootsheid.

Kernwoorden:

Groei, doorbraak, bekrachtiging.

Legende

Groene Eikel is door Kelly de Groene Draak gevraagd als hoofdrolspeler in een fabel. De hoofdrol was hem beloofd, maar uiteindelijk, zo zegt hij, was zijn beste prestatie niet in de film terechtgekomen. Hij heeft nu niet eens tekst in de film. Hij voelt zich bedrogen door Draak. Maar Groene Eikel koestert geen wrok; zijn rol in de fabel heeft hem een plaatsje in een tentoonstelling in een museum opgeleverd. Hij beweert dat hij tevreden is. Maar je kunt aan hem zien dat hij de waarheid ontkent, en hoe woedend hij diep van binnen is.

Inspiratie

De Groene Eikel wijst erop dat wanneer je de waarheid ontkent, dit je tegenhoudt. Om verder te gaan, moet je een eerlijke afweging van je situatie maken.

Persoonlijk onderzoek

Hoe verhouden mijn daden zich tot mijn onvermogen doorbraken te creŽren? Ben ik bereid nieuwe keuzes te maken om te groeien?

Meditatie

Stel je voor dat je in een bioscoop zit. Wanneer de film begint, zie je een scene uit je leven over een droom die nooit uitkwam. Misschien wilde je een promotie, een nieuw huis, een relatie - iets dat je beloofd was, maar wat geen werkelijkheid werd. Laat jezelf opnieuw de teleurstelling voelen. Herschrijf nu de scene. Hoe eindigt jouw fabel?