Orakels.net
Home Orakelkaarten Chakra Wijsheid Orakel Chakra orakelkaart Verlichting

Verlichting - Topaas


Als ik vrede zoek, moet ik mijn angsten omarmen.
Verlichting

Bij Topaas hoort de gelegenheid een verlichte beslissing te nemen. De energie die hier straalt is die van de reis naar je ware bestemming. Vorstelijk goud en aards bruin vermengen zich en scheppen iets heel indrukwekkends - jouw ervaring zal anderen leiden.

Kernbegrippen:

Weg naar verlichting; de onwillige wijze; tijd voor jezelf nemen om te verbinden; je intuďtie vertrouwen; behoefte aan eenzaamheid; tijd voor beschouwing

Kernwoorden:

Steun, moed, vertrouwen

Legende

Topaas is een beroemde spirituele leraar. Mensen komen van heinde en verre om zijn wijsheid te horen. Hij beklimt een berg voor een privégesprek met de Grote Dienaar wanneer een jongetje hem tot stilstand brengt. De jongen vraagt: 'Als verlichting te vinden is in mijn eigen geest, hoe kom ik daar dan?' Vlak voordat hij in de mist verdwijnt, antwoordt Topaas: 'Door je angsten heen.'

Inspiratie

Op dit moment is je weg belangrijker dan je bestemming. Bedenk dat je sterker wordt als je je angst onder ogen ziet. Dan volgt er bevrijding.

Persoonlijk onderzoek

Mijn gedachten sturen altijd mijn keuzes. Hoe kan ik mijn gedachten gebruiken om mezelf te helen?

Meditatie

Schrijf drie angsten op, en sluit dan je ogen. Stel je voor dat deze angsten voor altijd bij je blijven. Stel je vervolgens voor dat ze een voor een in vertrouwen naast je lopen. Loop met ferme pas door de Tuin van de Angst en laat ze daar achter. Wat is pijnlijker, je angsten behouden of ze loslaten? De keus is aan jou.