Orakels.net
Home Orakelkaarten Chakra Wijsheid Orakel Chakra orakelkaart Schuldgevoel

Schuldgevoel - De Heilige Abrikoos


Het spijt me dat ik voor mezelf moet zorgen.
Schuldgevoel

Deze kaart duidt op diepe zorgzaamheid en bescherming tegen emotionele pijn door sterk in je schoenen te blijven wanneer je emotioneel bent. Hier is sprake van grote innerlijke vastberadenheid. Als je eenmaal weet wat je wilt, zie je wanneer anderen je probeerden te manipuleren. Eis je leven terug.

Kernbegrippen:

Zorgen voor jezelf; gebukt gaan onder verplichtingen; anderen laten profiteren; eigen kracht vinden

Kernwoorden:

Bewustzijn, ontwaken, loslaten

Legende

Abrikoos is echt een heilige. Ze zet haar eigen verlangens en geluk opzij om anderen te helpen, en laat zelfs nietsnutten van vrienden meeprofiteren van haar bedrijf. Op een dag kondigt haar nieuwste 'zakenpartner' aan dat ze 'hun' bedrijf wil opdoeken en de winst wil delen. Abrikoos houdt zich staande tegenover haar. Het bedrijf is van haar en zij deed al het werk, terwijl de zogenaamde `partner' niets deed. Vanaf nu geeft ze alleen nog maar van wat ze over heeft, niet meer van haar eigen reserves.

Inspiratie

Doe niet voor anderen wat zij voor zichzelf moeten doen. Spreek de waarheid vanuit je hart. Eerlijkheid is vrijheid. Schuldgevoel is angst om niet aardig gevonden te worden.

Persoonlijk onderzoek

Geef ik teveel van mijn tijd en energie weg, en stoor ik me daaraan? Is mijn boosheid in werkelijkheid schuldgevoel?

Meditatie

Stel je voor dat kettingen je naar beneden trekken. Wanneer je je ontspant, worden de schakels steeds zwakker. Zie en hoor ze een voor een op de grond vallen.' hoe er met iedere bons een stuk angst of schuldgevoel wegvalt. Wanneer je vrij bent, sta je op en loop je naar het gloeiende abrikozenlicht. Wat gebeurt er dan?